Tražite ideju za jedinstven i osoban poklon?
Trebate savjet?
Imate ideju koju želite podijeliti?
Na pravom ste mjestu...stoga...dobro došli :-)

Pratite nas i na FACEBOOKU

srijeda, 2. srpnja 2014.

U početku bijaše Riječ...

Osim što je najdostupniji i najjeftiniji dar koji možete nekome pokloniti, riječ je ujedno i najmoćniji dar.



Pa, kako ih onda darivati? 
Osim što ih možemo izgovoriti, riječi možemo darivati i kao opipljiv, fizički dar ili dodatak daru.

1) Čestitka
Riječi ćemo najlakše dodati daru u obliku čestitke. To je najčešći i najuobičajeniji način. Ako uz dar pišete čestitku, potrudite se i učinite je jedinstvenom, a to ćete najlakše učiniti tako da budete iskreni. Izbjegavajte klišeje poput "Želim ti sve najbolje!". Zapitajte se što doista želite dragoj osobi u datom trenutku pa to i zapišite. Možda su to putovanja, novi auto, dijete, bezbrižan odmor, posao koji će ju ispunjavati, avantura... Uz to, zapišite i bar rečenicu o tome što za nekog osjećate i zašto je tome tako.
 "Volim provoditi vrijeme s tobom jer možemo pričati o svemu. / Ti si mi drag prijatelj jer me potičeš na nove stvari i motiviraš. / Volim te jer sam s tobom opuštena." 



2) Posveta
Posvetom u knjizi, na poleđini slike ili fotografije unosite svoje riječi u određeni predmet. Ovisno o prostoru koji vam je na raspolaganju, možete se raspisati ili biti kratki i jezgroviti. Kao i s čestitkom, budite osobni i iskreni, referirajte se na nešto što dijelite baš s osobom kojoj poklanjate taj predmet. Ako ne vjerujete vlastitom umijeću pisanja, uvijek možete dodati citat nekoga tko je s riječima umješniji od vas. Citate ćete najlakše pronaći na internetu, pogotvo ako se služite engleskim jezikom. Kada tražite odgovarajući citat, pretragu možete vršiti prema prigodi (npr. wedding anniversary quotes / birthday quotes) ili prema određenoj kvaliteti ili osjećaju oko kojeg gradite svoj tekst (perseverance quotes/ gratitude quotes).  

3) Pismo
Umijeće pisanja pisama danas se polako gubi zbog pomanjkanja vremena i dostupnosti suvremenih tehnologija i bržeg načina komuniciranja. No, vjerujte mi, s pismom nikada nećete pogrješiti jer je pismo fizički predmet koji ste sami rukom izradili, predmet koji se može spremiti u kutiju uspomena, dodirnuti i nanovo čitati, i koji će odabranu osobu iznenaditi više nego mail ili sms poruka.
Pismo ne mora biti dugačko ili romantično, ali mora biti pisano rukom i jednostavno "vaše". Pišite o bilo čemu-zabavite dragu osobu svojim maštanjima o tome što bi učinili da osvojite Eurojackpot i kako bi se dobro zajedno proveli u tom slučaju. Ako pismu dodate i sličice koje ste izrezali iz časopisa, uspjeh je zagarantiran.

4) Pjesma
Zvuči kao veliki izazov, no postoje neke forme koje svaki početnik može svladati na simpatičan način. Npr. haiku, tanka ili akrostih imaju jednostavnu strukturu koja ne zahtjeva rimu.

Dora
Drska je bila od prvog dana,
osmijeh s lica skidala nije.
Radost prepoznah u vrckavoj kretnji,
aroganciju i sad koketnošću krije.

To be continued...

Nema komentara:

Objavi komentar