Tražite ideju za jedinstven i osoban poklon?
Trebate savjet?
Imate ideju koju želite podijeliti?
Na pravom ste mjestu...stoga...dobro došli :-)

Pratite nas i na FACEBOOKU

utorak, 15. srpnja 2014.

Bon appetit!

Ljubav ide kroz želudac, kažu. Možda i nije posve točno, no fina hrana je u najmanju ruku povezana sa zadovoljstvom, ako ne već s ljubavlju. U današnje vrijeme, nažalost, kvalitetna i ukusna hrana je postala luksuz. No, baš zbog toga je odlična ideja dragoj osobi darovati upravo obrok! Doručak, gablec, ručak ili večera-izbor je vaš! Hranu možete pripremiti sami i iznenaditi partnera doručkom u krevetu ili pak prijatelja izvesti na gablec. Vrijednost vašeg poklona neće biti samo u ukusnoj hrani već i u vašem društvu. Kada sjednemo zajedno kako bi jeli, odvajamo vrijeme za drugu osobu i razgovor s njom. A kao što sam već rekla, vaše vrijeme  je ono najvrednije što nekome možete pokloniti.
Pa evo i nekoliko dodatnih savjeta za one koji se odluče baš za ovakav poklon:
1. Ne dajte se smetati! Ako ste dragu osobu izveli na ručak ili večeru, mobitel pospremite. Svoju pažnju poklonite osobi s kojom ste. Nemojte pisati poruke, telefonirati ili provjeravati mail-budite prisutni duhom i tijelom.
2. Kao i uvijek, birajte u skladu s ukusom osobe koju želite počastiti. Kao što vegetarijanca ne bi izveli na grill, nemojte svog supruga, koji provjereno može pojesti dva-tri odreska, odvesti na večeru u restoran gdje će hranu tražiti povečalom po tanjuru, ma koliko god ta hrana bila fina i skupa. Pokažite da poznajete svog prijatelja ili partnera, on ili ona će to znati cijeniti. 
3.  Ako sami pripremate hranu, nemojte doći u iskušenje i odabrati neki komplicirani recept koji nikad niste isprobali. Vjerojatnost da će nešto poći naopako je vrlo velika. Radije pripremite nešto što provjereno radite dobro. A ako baš želite isprobati nešto novo, držite se jednostavnijih recepata.
4. Uz finu hranu ide i dobro piće. A uz dobro piće razvijaju se i ugodni razgovori.
5. I za kraj, ne zaboravite poantu. Ako vam večera zagori, hrana na stol dođe hladna ili nađete vlas kose u juhi, sjetite se da niste ovdje radi hrane već radi društva drage vam osobe i onda se svemu zajedno nasmijte :-)

Bon appetit!


Neka vas ovaj tjedan vodi ova misao...




Nema komentara:

Objavi komentar