Tražite ideju za jedinstven i osoban poklon?
Trebate savjet?
Imate ideju koju želite podijeliti?
Na pravom ste mjestu...stoga...dobro došli :-)

Pratite nas i na FACEBOOKU

četvrtak, 3. srpnja 2014.

Riječi svuda oko nas

Danas nastavljamo popis s kreativnim  načinima poklanjanja riječi.

5) Riječ kao slika
Odaberite svoje ili tuđe riječi, isprintajte ih u nekom zanimljivom fontu i uokvirite kao sliku. Možete odabrati neki citat, pjesmu, ulomak iz omiljene knjige, skup riječi koji opisuje neku osobu ili pojam. Riječima možete i oblikovati određene oblike poput oblaka, srca, stabla…. U tome vam mogu pomoći programi koje besplatno i jednostavno možete koristiti na internetu (potražite „free word cloud generator“ i u njega ubacite svoj tekst ili niz riječi).



6) Riječ kao kod
QR kod danas viđamo posvuda, pa zašto ga onda ne i pokloniti i staviti na zid u obliku dekoracije? Osobno mi to nikad ne bi palo na pamet, no, srećom, imam kreativnog prijatelja informatičara koji me uokvirenim QR kodom iznenadio za Božić. QR kod je dekorativan, ali  njegova posebna čar je zapravo tekst koji će vam otkriti. Ako ga stavite na zid, nema osobe koja će vas posjetiti bez da učita i vaš kod. Iza mojeg se krila pjesma…
Svoj QR kod također možete generirati putem jednog od brojnih programa na internetu.


7) Riječ kao dekoracija
Svoje riječi možete pretvoriti i u zidnu dekoraciju, u obliku naljepnice. Možete kupiti gotovu, s nekim prepoznatljivim citatom ili pak stvoriti vlastitu. Internet stranice poput http://fmnaljepnice.com/ ili http://www.walltattoo.hr/ nude vam mogućnost oblikovanja naljepnice s vlastitim riječima.


8) Riječ posvuda
Osim na zidu, svoje riječi možete aplicirati na razne predmete: kape, majice, šalice, bilježnice…Svoju majicu npr.možete dizajnirati na stranicama poput www.kupimajicu.net .


Nema komentara:

Objavi komentar