Tražite ideju za jedinstven i osoban poklon?
Trebate savjet?
Imate ideju koju želite podijeliti?
Na pravom ste mjestu...stoga...dobro došli :-)

Pratite nas i na FACEBOOKU

srijeda, 16. srpnja 2014.

Jeste li za izlet na selo?

Kad želim svoje goste, koji su prvi puta u Podravini, odvesti na mjesto koje će zasigurno pamtiti, vodim ih u Zlatni klas u Otrovancu.



Zlatni klas seosko je obiteljsko imanje duge tradicije s restoranom, konjušnicom, voćnjakom i ribnjakom. Ako ste se zaželjeli lijepih prizora, mira, ugodne i opuštene atmosfere i bijega od gradskog života, svakako posjetite Otrovanec. Osim što možete prošetati imanjem i razgledati staru kovačnicu, starinsku hižu i štagalj, možete se odlučiti i za vožnju kočijom ili jahanje. A oni najmlađi biti će oduševljeni upoznavanjem s brojnim životinjskim stanovnicima ovog imanja.







Naravno, iscrpljeni svježim zrakom i šetnjom, morat ćete i nešto pojesti. Bila bi šteta da se odlučite za neko od uobičajenih jela jer tamo možete kušati “kuhinju naših predaka”. Tako vam se tamo nude stara domaća jela kao što su žganci, prežgana juha, kukuruzna, ječmena i prosena kaša, jela pripremljena od koprive, bundeve ili čička, ljekovitog bilja uopće, te domaći kruh od žitarica izmljevenih na starinskom malenom kućnom mlinu. Prednost se daje zdravoj domaćoj i vegetarijanskoj prehrani, no ako niste skloni eksperimentiranju, možete se odlučiti i za neko od "klasičnih" mesnih jela ili pizzu (iako sam mesoljubac, preporučam vegetarijansku pizzu!). Moja preporuka: probajte pečene paprike s vrhnjem ispod klobuka kao prilog pečenju ispod peke, a za desert zelene palačinke sa sirom.









Prije nego što se zadovoljni otputite kući, sa sobom možete ponijeti i jestivi suvenir.



Više o Zlatnom klasu možete pronaći na internet stranicama (http://www.zlatni-klas.hr/) ili Facebook profilu (https://www.facebook.com/zlatniklas.otrovanec), a možete i virtualno obići imanje (tzvpz.hr/wp-content/uploads/setnje/zlatni_klas/tour.html).

Nema komentara:

Objavi komentar