Tražite ideju za jedinstven i osoban poklon?
Trebate savjet?
Imate ideju koju želite podijeliti?
Na pravom ste mjestu...stoga...dobro došli :-)

Pratite nas i na FACEBOOKU

utorak, 22. srpnja 2014.

Kupi mi knjigu


Za svaki rođendan i Božić dobijem barem jednu knjigu, a nekad i više njih i jako im se veselim. Čovjek nikad ne može imati previše knjiga-može samo imati premalo polica za njih (što mi se već dogodilo:-)).
Zato ponavljam, poklanjajte knjige! A evo i par smjernica za dobar odabir.
1) Poznavanje čitalačkog ukusa osobe kojoj knjigu poklanjate znatno olakšava odabir knjige. Ako znate omiljenog autora ili žanr neke osobe, lakše ćete odabrati knjigu. Čak ako je osoba i pročitala neku knjigu omiljenog autora, rado će je imati u kućnoj biblioteci tako da vaš odabir neće biti pogrešan. 
2) Ne pokušavajte nametnuti svoj ukus ili stavove. Osim ako osoba nije spomenula da bi željela proširiti vidike čitajući nešto "drugačije". Iako sam zaljubljenik u povijesne romane, rijetko ih poklanjam jer znam da dosta mojih prijatelja ne dijele tu sklonost.
3) Knjige s "top listama" uvijek su zanimljiv odabir. To su knjige poput "501 mjesto koje morate posjetiti" ili "101 stvar koju morate učiniti prije smrti".
4) Ako znate da se osoba koju darujete sprema na putovanje, poklonite joj vodič. Osobno preferiram vodiče manjeg formata, koji stanu u torbicu, i koji sadrže karte ulica i podzemne željeznice (poput Eyewitness vodiča).
5) Ako ste upoznati s interesima osobe koju darujete (ili barem njenim zanimanjem), onda možete odabrati i monografije, biografije i stručnu literaturu ili publicistiku. 
6) Poklonite knjigu koju ste sami pročitali i provjereno je dobra ili knjigu koju vam je preporučila osoba čijem ukusu vjerujete. 
Najvažnije je da, čak ako i odaberete nešto što osoba sama ne bi nikad odabrala, to nije nužno loš izbor-možda nekoga zainteresirate za nešto novo i proširite mu vidike. 

Nema komentara:

Objavi komentar