Tražite ideju za jedinstven i osoban poklon?
Trebate savjet?
Imate ideju koju želite podijeliti?
Na pravom ste mjestu...stoga...dobro došli :-)

Pratite nas i na FACEBOOKU

petak, 19. rujna 2014.

Ići Mići i krpeni slatkiši

Kao što sam i obećala, i ovaj tjedan dajem vam ideju za dječji poklon. Želim vam predstaviti jednu kreativnu mamu blizanaca koja je uspjela odvojiti svoje dragocjeno vrijeme da stvara predivne igračke i dodatke za bebe i djecu. Stvara pod imenom Ići Mići, a danas je možete pobliže upoznati-njeno ime je Olivera Toić.

Prvo se upoznajte s Oliverinim rukotvorinama. Radi se o lutkama, medićima, dinosaurima, aviončićima, slovima i mnogim drugim igračkama izrađenim od pamučnih, najčešće dizajnerskih tkanina.


Svi predmeti su unikatni i rukom rađeni. No, kad ih vidite u živo, pomislite da su izašli iz neke prestižne trgovine. Svaki šav je sitan, jedva vidljiv i na svom mjestu. Sve je izrađeno pedantno i besprijekorno. A kombinacije boja i uzoraka su uvijek odlično usklađene.




Meni najdraža karakterisitka lutki ove autorice je njihova jedinstvenost. Svaka lutka ima svoju osobnost, svoj stil i vrlo lako, svoju priču. S ovim lutkama i vi možete biti kreativni i osmisliti im osebujne životopise. (Zar vam ova plavokosa ljepotica ne izgleda kao neka Amelie, koja pariškim Tuileries vrtovima šeće svog psića Pepina?!)




Sve Ići Mići igračke su idealne za maženje. Mekane su i lagane, a dovoljno velike da u krevetu prave društvo pred spavanje.





Kako bi bolje upoznali Oliveru, autoricu ovih krpenih čuda, odgovorila je na nekoliko pitanja. Tako mi je odala i gdje nalazi svoju inspiraciju.
Naravno, u svojoj dječici, njihovoj mašti, slikovnicama koje zajedno čitamo, a donekle i u uspomenama iz svog djetinjstva. 
Oliverino najdraže mjesto i doba dana za stvaranje je...
Jutro. Jutarnji sam tip, volim sunce koje prodire kroz prozor, pada na moju mašinu, uz to lagani povjetarac, velika šalica kave.....to je vrijeme kada sam najmirnija i najproduktivnija. 
Najbolji savjet kojeg je ikad dobila je...
Na greškama se nekada više uči nego na ispravno napravljenim stvarima. 
Kad bi mogla ponovo proživjeti jedno razdoblje svog života...
Ponovno bih studirala i ovog puta bih se joooooš više zabavljala
Kako Olivera zamišlja raj?
Ponovni boravak s voljenima. Potpuni mir. I sve što sam ikada željela znati......znam. 
Je li se ikad zaljubila u neki lik iz knjige i tko je to bio? (Kao knjigoljubac sam s veseljem dočekala odgovor na ovo pitanje)
Da. U dvojicu od braće Karamazovih. Ne sjećam im se više imena :D

I još par kratkih pitanja s još kraćim odgovorima.
Zašto je dobro biti žena? Jer se instinktivno znamo brinuti  o drugima. 
Volim svoje ime jer…je neobično. 
Kud bi otputovala da osvojiš milijun kuna na lutriji? New York. 
Ne volim kad…vičem na klince. I napravim lutkice s greškom. 
Koju vrlinu nemaš, a voljela bi je imati? Voljela bih biti smirenija.

Sve ostalo o Ići Mići saznajte na Facebook stranici (https://www.facebook.com/pages/I%C4%87i-Mi%C4%87i/236404056405557?fref=ts) ili na blogu (icimici.blogspot.com).





Nema komentara:

Objavi komentar