Tražite ideju za jedinstven i osoban poklon?
Trebate savjet?
Imate ideju koju želite podijeliti?
Na pravom ste mjestu...stoga...dobro došli :-)

Pratite nas i na FACEBOOKU

srijeda, 25. lipnja 2014.

Darivanje je vještina koju svatko može svladati

Inspirirana tekstom "10 tips to master the art of gift-giving" (cijeli tekst, u originalu, pročitajte ovdje: http://blog.novica.com/10-tips-to-master-the-art-of-gift-giving/ ) donosim vam 10 savjeta koji vam mogu pomoći da vaš sljedeći odabran dar bude pun pogodak.

(Ovo je lista broj 2, jer kakav je to blog bez liste?! :-) )

1. Promatraj pa daj
Oni koji pažljivo slušaju i promatraju lako će odabrati dar koji će primatelja usrećiti. Svi mi u razgovoru često i nesvjesno drugima dajemo do znanja što volimo, a što ne, što bi voljeli imati ili učiniti. I vi ste sigurno bar ponekad izrekli rečenicu koja je počela s "Da mi je bar...". Ljudi koji osluškuju i pamte takve izjave s lakoćom će kupiti ono što volite. Ja bih dodala da je uvijek dobro takve ideje i zapisati jer mi se samoj nerijetko dogodi da si u danom trenutku kažem "e, ovo moram zapamtiti", a onda, kad dođe rođendan ili Božić, razbijam glavu jer znam da sam imala super ideju, ali je se ne mogu sjetiti.
Isto tako, ako promatrate nečiju životnu situaciju, možete doći na pravi trag. Tako će mladom paru koji je započeo zajednički život trebati lijepih ručnika i posteljine, a umornoj, zaposlenoj mami masaža.

2. Odaje nas osobnost
Osobnost i životni stil primatelja je nešto što uvijek treba uzeti u obzir. Zaljubljenik u prirodu, radoholičar ili ljubitelj putovanja će svatko uživati u drugačijem daru. Pokažite da cijenite njihov svjetonazor.

3. Sreće nikad previše
Darovi kojima želite sreću uvijek su dobrodošli, pogotovo u prigodama poput polaganja ispita, vjenčanja, krštenja i ostalih novih početaka. A izbor je velik-djetelina s četiri lista, potkova, bubamara, snovolovka...

4. Darujte u dobrotvorne svrhe
Na ovaj način drugima darujete radost darivanja. U njihovo ime uplatite donaciju organizaciji do koje im je stalo. Sponzorirajte dijete u Africi, sklonište za životinje ili neku udrugu u lokalnoj zajednici.

5. Svatko ima neki interes ili hobi
Stoga ga podržite! To ne mora značiti da morate odabrati ono najočitije. Ako je netko zaljubljenik u orhideje, vjerojatno ih kod kuće ima mnogo i ne treba još jednu teglu. No možda će mu/ joj se svidjeti uokvirena  uvečana fotografija omiljenog cvijeta, kao zidna dekoracija. 

6. Budite kreativni
Izradite nešto sami! Napišite pismo, ispecite kolač, oslikajte šalicu...

7. Možda bi horoskop upalio
Ljude možete darivati i prema astrološkom znaku. Ako je riba koju poznajete tipična romantična duša, vjerojatno će joj se svidjeti lijepa bilježnica za ispisivanje inspirativnih misli ili foto-album za sakupljanje uspomena.

8. Datum rođenja nas određuje
Uz datume rođenja veže se i određeno cvijeće, boja i poludrago kamenje. Nakit od istog može za darovanu osobu imati i simbolično značenje.

9. Darujte svoje vrijeme
To je ono najvrjednije što imate. Koji roditelji ne bi voljeli slobodnu večer dok im vi čuvate dijete?

10. Darujte avanturu
Ono što proživimo pamtimo zauvijek. Darujte drugima doživljaj-možda nešto pitomo, poput odlaska u kazalište ili nešto posve ludo, poput skoka padobranom.

Nema komentara:

Objavi komentar